Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många Norrtäljebor är upprörda över att Moderaterna på ett felaktigt sätt fick igenom ett beslut att höja Kommunstyrelsen ordförande, Bino Drummonds lön med över 23 000 kronor i månaden. I Norrtälje har fejkade valaffischer satts upp och krav på styrets avgång pryder stadsbilden. Foto: Tomas Blideman/SVT

Fortsatt missnöje i Norrtälje efter arvodesskandalen: ”En jävla katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Att styret i Norrtälje ville höja sina arvoden med närmare 27 procent blev viralt och det politiska styret med Moderaterna i spetsen tvingades dra tillbaka beslutet förra veckan. Många Norrtäljebor är fortfarande missnöjda med hur politikerna skött frågan.

– Så här får det inte gå till. Den som har hittat på den här höjningen av arvodena borde avgå, säger Norrtäljebon Gunnar Sundqvist.

SVT:s nyhet att det borgerliga styret i Norrtälje ville chockhöja sina arvoden med nästan 27 procent blev en världsnyhet som satte Norrtälje på kartan och nådde ända till Australien. Moderaterna i Norrtälje som drivit igenom beslutet tvingades backa med förklaringen att det hade gått för fort. Men trots att beslutet rivits upp är det fortfarande många upprörda i Norrtälje och på både gatan och i sociala medier höjs röster med avgångskrav

– Det är fortfarande ett otroligt allvarligt läge där jag dag och natt arbetar för att rätta till misstag och be om ursäkt, säger Bino Drummond (M) som är Kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje.

Nyheter från SVT:s redaktion i Norrtälje

Hör reaktionerna från boende i Norrtälje om den senaste tidens händelser i klippet.

Ber om ursäkt

Fejkade valaffischer har spridits på stan i Norrtälje med en bild på kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) och texten ”Jag tar ansvar över min egen ekonomi”.

– I sak är det ändå något sunt att en så stor miss som vi gjort ändå verkar locka fram kritik med en udd av humor hos människor. Jag kan bara konstatera att jag på valaffischerna ser väldigt ung, då dom grå håren är betydligt fler nu, säger Bino Drummond (M).

– Jag tycker det här är en ren skandal. Vilken jävla katastrof, säger Anna-Britta Rådberg i Norrtälje.

Den politiska majoriteten i Norrtälje har medgivit att frågan om arvodena har hanterats på fel sätt och att det istället är val- och demokratinämnden som ska hantera ersättningsfrågan framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Norrtälje

Mer i ämnet