Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats efter att en explosion inträffat i ett flerfamiljshus i Årsta sent under torsdagskvällen. Foto: SVT/Janne Åkesson, Swepix

Explosion i trapphus i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 22 på torsdagen kom larm om ännu en explosion, den här gången i södra Stockholm. Enligt polisen har en laddning detonerat inne i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Årsta.

En explosion inträffade sent på torsdagskvällen i Årsta, söder om Stockholm. Vad det är som exploderat är oklart, men det ska ha varit inne i trapphuset, och det är splitterskador i trappuppgången.

– Det är något som har smällt på femte våningen, säger Thomas Sjöberg, ledningsbefäl på Storstockholms räddningstjänst.

Våldsvågen i Stockholm

Stor polisinsats

Polisens bombskydd är på plats som ska göra en teknisk bedömning. Enligt uppgifter till SVT rör det sig troligen om en handgranat som exploderat.

– Det är en laddning som har detonerat i ett trapphus inne i ett höghus i Årsta, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Det finns inga rapporter om att någon ska ha blivit skadad enligt polisen. Det är en stor insats med polis och även räddningstjänst är på plats.

Larmet om explosionen i ett flerfamiljshus i Årsta kom strax efter klockan 22:00 på torsdagskvällen. Foto: Blåljusbilder

Allmänfarlig ödeläggelse

Polisen har inlett en brottsutredning om allmänfarlig ödeläggelse. Det här är tredje explosionen i Stockholm den här veckan, tidigare var på Södermalm på tisdagen och i Kista på onsdagen.

Vid midnatt var bombteknikernas undersökning och bedömning är klar, och polisens kriminaltekniker inledde sin brottsplatsundersökning där spår och annan teknisk bevisning ska säkras.

Texten uppdateras.

SVT:s reporter om våldsdåden: ”Handlar om hämnd”:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre skjutningar och två explosioner under loppet på tre dagar. SVT sammanfattar våldsbrotten under mellandagarna. Foto: Pressfotograf/Swepix/Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet