Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett misstänkt farligt föremål gjorde att polisen spärrade av ett stort område i Tumba på måndagsmorgonen. Hör reporter Omar Daham som befann sig på platsen. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Handgranat hittades i trädgård i Tumba

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades i en trädgård i Tumba i Botkyrka den 23 januari. Och polisen kommer nu med beskedet att det var en handgranat.

Larmet kom till polisen strax efter klockan 08 på måndagsmorgonen 23 januari. Enligt polisen var det en förbipasserande person som upptäckte föremålet i en trädgård i ett villaområde. Ett föremål som visade sig vara en handgranat, uppger polisen en vecka senare för SVT.

När handgranaten upptäcktes blev det stora avspärrningar tills föremålet var flyttat, Det skickades sedan till Nationellt forensiskt centrum för att undersökas vidare.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Skjutning i samma område i helgen

Polisen kartlägger nu vilka personer som bor i området.

– Därigenom försöker vi se vem eller vilka det skulle kunna vara riktat mot, säger Ola Österling.

Föremålet flyttat

En brottsutredning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Polisen kan i nuläget inte säga om det misstänkta paketet har någon koppling till den skottlossning som skedde mot en villa i området i några dagar innan.

– Det är klart att det ligger nära till hands att tro det, men det är för tidigt att säga. Vi håller just nu på att kartlägga vem det här kan vara riktat mot, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet