Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett flertal polispatruller är på plats i Vällingby efter att ett misstänkt farligt föremål hittats. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt farligt föremål i bostadsområde i Vällingby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under natten till torsdag varit på plats i Vällingby i västra Stockholm med anledning av ett misstänkt föremål som upptäckts i närheten av ett bostadshus.

– Avspärrningarna är nu hävda och en undersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse är upprättad, säger Anders Bryngelsson. presstalesperson vid polisen.

Klockan 00.30 natten till torsdag larmades polisen om ett misstänkt farligt föremål i ett bostadsområde i Vällingby i västra Stockholm.

Området spärrades av och polisen jobbade med flera patruller på platsen. Nationella bombskyddet tillkallades även för att undersöka föremålet.

– Nationella bombstyrkan har omhändertagit och bortforslat föremålet som nu ska undersöker, säger Anders Bryngelsson. presstalesperson vid polisen.

Området spärrades av och polisen jobbade med flera patruller på platsen. Nationella bombskyddet tillkallades även för att undersöka föremålet.

Polisen vill inte kommentera om någon är misstänkt eller gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.