Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Misstänkt farligt föremål i Fredhäll – stora avspärrningar

Uppdaterad
Publicerad

Ett större bostadsområde i Fredhäll i Stockholm spärrades av på onsdagen efter att polisen fått larm om ett misstänkt farligt föremål. Boende uppmanades att hålla sig inomhus och enligt uppgifter till SVT ska bombskyddet lastat iväg ett skarpladdat föremål.

Under onsdagsmorgonen påträffade en privatperson föremålet och polisens nationella bombgrupp kallades till platsen för att se om det kan röra sig om en sprängladdning.

Ett större bostadsområde spärrades på förmiddagen, där också företag huserar. Enligt uppgift till SVT ska bombskyddet strax före klockan 12 ha lastat iväg ett skarpladdat föremål från platsen. Polisen har också dragit ner på avspärrningarna.

Larmet kom till polisen strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen.

Hur många berörs av att inte få lämna sin bostad?

– Det kan jag inte svara på, säger Daniel Wikdahl.

Enligt polisen rör det sig om ett antal hundra meter som avspärrades. Polisen har inlett en förundersökning om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Lisa Liljefors/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.