Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nationella bombskyddet har nu oskadliggjort det skarpa farliga föremålet genom att spränga det på platsen i Upplands-Bro. Foto: Brottsplats Stockholm

Misstänkt föremål i villa i Upplands-Bro var farligt – har oskadliggjorts

Uppdaterad
Publicerad

Nationella bombskyddet har sprängt det skarpa föremål som en familj hittade i sin villa på söndagsmorgonen i Upplands-Bro. Ingen person har skadats, och familjen är evakuerad.

– När familjen vaknade fann de ett främmande föremål i huset och larmade polisen, säger Rebecca Landberg vid Stockholmspolisen.

Familjen evakuerades, och nationella bombskyddet arbetar på platsen tillsammans med polis och tekniker.

Föremål sprängt på plats

Vid tiotiden bedömde Nationella bombskyddets att föremålet var skarpt, och behövde oskadliggöras.

– Det skedde genom en kontrollerad sprängning på plats. Nu inleds den kriminaltekniska undersökningen och räddningstjänst har kunnat lämna.

Det rör sig inte om en bomb, utan ett annat slag explosivt föremål enligt polisen.

Oklart hur föremålet kom dit

Polisen vet nu hur föremålet har placerats i villan, men inte av vem.  Polisen vill inte heller berätta några detaljer kring detta. I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen gärningsperson.

Polisen har startat en förundersökning rörande grovt olaga hot och försök till allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.