Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vid trapphussprängningen den 19 juni fick en person föras till sjukhus med ambulans och de boende evakuerades. Foto: Blåljusbilder

Ytterligare en häktad för trapphussprängning i Hässelby villastad

Publicerad

En man i 28-års ålder har häktats misstänkt för sprängningen i ett trapphus i Hässelby villastad den 19 juni. Explosionen har kopplats ihop med en pågående gängkonflikt i Stockholmsområdet. Sedan tidigare sitter tre andra häktade misstänkta för samma brott.

I samband med explosionen, som inträffade vid ettiden på natten, fick en person föras med ambulans till sjukhus och de boende evakuerades.

Enligt uppgifter från Solna tingsrätt är samma man misstänkt för ett tidigare försök till allmänfarlig ödeläggelse på samma adress en vecka tidigare. Enligt häktningsframställan blev 28-åringen anhållen i sin frånvaro den 18 juli och greps dagen därpå och har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för två fall av allmänfarlig ödeläggelse. 

Utöver den nu häktade 28-åriga mannen sitter ytterligare två män häktade som misstänks ha koppling till fallet. En 41-årig man från Huddinge och en 17-åring från Bromma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.