Ett flerfamiljshus evakuerades i Sundbyberg efter att ett misstänkt farligt föremål hittades i en av lägenheterna. Föremålet visade sig vara ofarligt. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Misstänkt föremål visade sig vara ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades i en lägenhet i Sundbyberg under måndagskvällen. Fastigheten evakuerades men bombtekniker kunde senare konstatera att föremålet var ofarligt.

Polisen hittade under måndagskvällen ett föremål som man misstänkte skulle kunna vara explosivt inne i en lägenhet i Sundbyberg

– Vi var inne i en lägenhet i ett tjänsteärende och då iakttogs ett föremål som har gjort att fastigheten nu evakueras, sa Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen, vid 18-tiden.

Hela fastigheten, som är ett flerfamiljshus, evakuerades och föremålet bedömdes av bombtekniker. Klockan 20.30 meddelar polisen att föremålet var ofarligt och att ärendet har avslutats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.