Det misstänkta föremålet i Solna. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Misstänkt föremål i Solna innehöll sprängmedel

Uppdaterad
Publicerad

Nationella bombskyddet kallades på fredagsmorgonen in för att kontrollera ett misstänkt farligt föremål som hittats utomhus vid en trappa i Västra skogen i Solna. Vid lunchtid gick polisen ut med information om att föremålet visat sig innehålla sprängmedel.

Vid 06.40-tiden ringde en privatperson in till polisen och sa att det låg ett misstänkt farligt föremål i en trappa utomhus i Västra skogen i Solna. Området är nu avspärrat och Stockholmspolisen har begärt in experthjälp.

– Nationella bombskyddet har kallats in för att hjälpa oss att se vad det är föremål, säger Per Fahlström som är presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Föremålet innehöll sprängmedel

Under förmiddagen transporterade nationella bombskyddet bort föremålet i sin bombvagn för ytterligare analys. Vid lunchtid gick polisen ut med information om att föremålet visat sig innehålla sprängmedel.

– Jag vet ännu inte hur mycket sprängmedel föremålet innehöll och inte heller vilken typ av sprängmedel det handlar om. Därför kan jag inte säga hur kraftig explosionen skulle ha blivit om föremålet detonerat, säger Per Fahlström.

Vad händer nu?

– Polisen kommer att göra en teknisk undersökning av föremålet för att leta efter eventuella spår.

En förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Det finns än så länge ingen person misstänkt i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.