Här ska männen ha hittats av förbipasserande. Foto: Google Earth

Misstänkt grov misshandel och människorov på kyrkogård i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Två män sitter anhållna misstänkta för grov misshandel och människorov efter att två personer hittats på en kyrkogård i Solna av förbipasserande.

Det var under söndagsmorgonen som larmet kom in till polisen. Två män hade hittats på kyrkogården Norra begravningsplatsen. De ska ha blivit både misshandlade och rånade. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om två pojkar och de ska ha hittats avklädda, men det är uppgifter som inte bekräftats officiellt av varken polis eller åklagare.

De båda männen ska ha varit talbara och vid medvetande när de fördes till sjukhus. Tekniker spärrade av platsen under förmiddagen och jobbade med att säkra spår.

Nekar till brott

Snart kunde två män gripas i närområdet misstänkta för grov misshandel och människorov.

– De är båda anhållna av jouråklagare men de är fortfarande inte hörda. Det enda som kommit fram är att de nekar till brott, säger Anna Magnusson vid åklagarkammarens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.