Polisbil på plats utanför hotellet där det misstänkta brottet ska ha begåtts. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Misstänkt grov våldtäkt mot barn i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har frihetsberövats efter en misstänkt våldtäkt på ett hotell i Johanneshov. En av dem är misstänkt för grov våldtäkt mot barn och två av dem för olaga frihetsberövande.

– Idag går vi igenom kameror i området, gör tekniska undersökningar och håller förhör med de misstänkta, säger kammaråklagare Hanna Cardell på Söderorts åklagarkammare till SVT Stockholm.

Larmet kom till polisen vid 20.29 på söndagskvällen.

– Vi har inlett en förundersökning gällande grov våldtäkt. Förutom frihetsberövanden har man även tagit en bil i beslag, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisen.

Tre män greps och har nu anhållits av åklagare. En av dem är skäligen misstänkt för grov våldtäkt mot barn och de övriga två är i nuläget skäligen misstänkta för olaga frihetsberövande. Enligt åklagaren är barnet under 15 år.

Två hotellrum har spärrats av för teknisk undersökning. Polisen har hållit ett inledande förhör med de misstänkta, men vill inte gå närmare in på vad som framkommit om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.