Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Misstänkt mord i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord i Sigtuna norr om Stockholm, under natten mot måndag. Offret är under 18 år och ska ha kopplingar till ett kriminellt nätverk i Stockholms södra förorter.

Efter larm om smällar vid en skola i Märsta i Sigtuna vid 01.30 åkte polisen på kontroll utan resultat. Men ett par timmar senare påträffades en avliden person och polisen undersöker kopplingar.

– Vi har spärrat av och rekvirerat tekniker, det är så mycket jag kan säga, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Vid 03-tiden påträffade polisen en avliden person i området kring Ölsta, och polisen arbetar med att identifiera personen för att kunna underrätta anhöriga.

Tidigare under natten vägrade en personbil att stanna vid en poliskontroll och körde på E4:an mot Märsta. Polisen vet inte om händelsen kan ha med det misstänkta mordet att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.