Man död efter misstänkt mordbrand i Djursholm

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har avlidit efter en brand i en lägenhet i Djursholm, norr om Stockholm. Polisen misstänker mordbrand.

Polisen fick in larmet om branden strax efter halv åtta på torsdagsmorgonen och inledde kort därefter en utredning om mordbrand. Ingen person är gripen.

Varför misstänker ni mordbrand?

– Det kan jag inte svara på, men mordbrand är ju ett uppsåtligt brott, så poliserna på plats misstänker att någon med flit orsakat branden, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Det finns flera lägenheter i huset, men det ska bara ha brunnit i den lägenhet som mannen bodde i. Vid åttatiden fanns det inte längre någon spridningsrisk till andra bostäder.

– Räddningstjänsten har varit där och släckt och kastat ut bland annat en soffa från lägenheten. Det verkar vara det som är mest eldhärjat, säger Österling.

Teknisk utredning ska göras

Lägenheten är avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning.

– Räddningstjänsten har gett oss ett preliminärt utlåtande om vad som kan vara brandorsaken. Sedan är brandplatser lite knepiga i och med att de är väldigt heta. Våra tekniker får vara inne på platsen i flera omgångar i takt med att den svalnar. Det kan röra sig om 48 timmars väntan innan vi helt kan arbeta på platsen.

Polisen vill i nuläget inte berätta om man har någon misstänkt. Anhöriga har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.