Man i medelåldern omkom efter lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningtjänst och polis larmades till en brand i en lägenhet i Sundbyberg på söndagsmorgonen. Rökdykare påträffade en man i medelåldern som senare konstaterades avliden.

Larmet inkom vid åttatiden under söndag morgon. När räddningstjänsten kom till bostadsområdet såg de rök från skorstenen.

– Vi fick då en stark indikation på att det brann i en lägenhet. Vi bröt upp dörren och gick in i lägenheten där vi tar ut en person och därefter påbörjade vi en släckning, säger Mathias Häglund, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Fastigheten evakuerades och det är i nuläget oklart hur branden har startat. Polis är fortfarande på plats och håller förhör med personer som kan tänkas ha upplysningar.

– Vi rubricerar det som misstänkt mordbrand i nuläget, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Polisen har inga uppgifter om att ytterligare någon har skadats i branden.

Räddningstjänsten lämnade efter lunch

Räddningstjänsten är fortfarande kvar på plats vid klockan 11.00.

– Det finns en risk att branden har spridit sig i bjälklaget och annat. Vi är kvar, det pågår ett restvärde nu. Vi håller på att ventilera och ta bort vatten, säger Mathias Häglund.

Räddningstjänsten har lämnade lägenheten vid klockan 13.15, men vad som har orsakat branden vet varken räddningstjänsten eller polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.