Två tjänstemän skadades lindrigt Foto: Stefan Johansson Sthlm AB

Misstänkt mordbrand på asylboende – polis skadad

Uppdaterad
Publicerad

En polis och en väktare skadades när en aggressiv man gick till attack på ett boende i Fagersjö.

Under morgonen fick polisen larm om en brand på ett boende i Fagersjö. En aggressiv man ska ha slagit sönder föremål i fastigheten och även kastat föremål mot räddningstjänsten.

Tumult på plats – räddningstjänsten fick avvakta

Räddningstjänsten anlände före polisen och tvingades vänta innan de kunde åka in i området. 

– Vi kunde inte komma fram till platsen eftersom det var för stökigt. Vi tvingades stå på skyddad brytpunkt innan polisen hade säkrat upp området, säger Christer Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Polis på plats försökte få kontroll över mannen med hjälp av pepparspray men utan resultat. En polis och en väktare skadas i tumultet och fick lindriga skador.

– Mannen greps, misstänkt för mordbrand, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Krossad ruta på polisbil

Förutom mordbrand så misstänks mannen även för skadegörelse, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och ofredande. En polisbil fick rutan krossad. 

Räddningstjänsten stannade kvar en stund för att undersöker området efter eventuella bränder.

– Det var lite bråte utomhus som hade antänts. Pappershögar eller kläder. Det var ingen större brand, säger Christer Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.