Polisen genomför en insats i Rissne efter ett misstänkt mordförsök. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Man knivskuren till döds i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

En man har dött efter att ha blivit knivhuggen i Rissne i Sundbyberg norr om Stockholm.

Ännu har ingen gripits. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Larmet kom vid 20.30-tiden på lördagskvällen.

På plats hittades en man i 45-årsåldern med skärskador. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Strax efter midnatt natten mot söndag meddelade polisen att mannen dött av sina skador.

Brottsplatsen spärrades av under lördagskvällen och polisen har hållit förhör med personer som befann sig i området vid tidpunkten för brottet.

– Vi har en god lägesbild om hur det här har uppstått. Det tycks inte som att den målsägande över huvud taget har haft någon del i hur det här har uppstått, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Helikopter deltog i sökandet

Både hundpatrull och helikopter deltog i sökandet efter den misstänkte. Polisen letar efter en man som enligt vittnesuppgifter ska ha setts lämna platsen till fots i samband med knivskärningen.

– Det stora flertalet av patrullerna letar efter den gärningsman som gjort sig skyldig till det här och som lämnat platsen till fots enligt vittnen, sa polisens presstalesperson Ola Österling, till TT kort efter dådet.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.