En guldbutik i Skärholmen utsattes för rån på tisdagen. Foto: Janne Åkesson.

Väpnat rån mot guldbutik i Skärholmen

Uppdaterad
Publicerad

En guldbutik i Skärholmen centrum i södra Stockholm utsattes för ett väpnat rån vid 18-tiden på tisdagen. Rånarna hade lagt ut fotanglar runt centrumområdet och en av de misstänkta gärningspersonerna ska ha haft ett gevärsliknande vapen.

– Det var minst tre gärningspersoner och minst en av dem var beväpnade, säger Towe Hägg vid polisens ledningscentral.

Beväpnad med gevärsliknande vapen

Larmet kom in som ett överfallslarm från guldbutiken, som ligger på torget i Skärholmen centrum.

– När polis kom till platsen konstaterades det att det hade varit ett rån, säger Towe Hägg.

Enligt poliser som pratat med personer på brottsplatsen ska vapnet ha beskrivits som gevärsliknande. Däremot ska ingen ha skadats fysiskt vid rånet.

De misstänkta gärningspersonerna ska ha tagit sig in i butiken med hjälp av något slags arbetsfordon. Rånarna ska även ha lagt ut fotanglar runt centrumanläggningen.

Misstänkt flyktbil hittad i Vårberg

Två fordon i Skärholmen har undersökts av polisens tekniker. Det ena är det arbetsfordon som använts för att köra in i guldbutiken. Det andra är en personbil som fanns utanför Skärholmen centrum som polisen menar är intressant i utredningen.

Dessutom har man hittat en personbil i ett garage i Vårberg som kan ha med rånet att göra.

– Det är uppgifter som kommit fram i utredningsarbetet. Det kan vara det fordon som gärningspersonerna åkt i från brottsplatsen och nu ska det undersökas om det stämmer.

Minst en person gripen

Strax efter klockan 19 meddelade polisen att de har gjort gripanden kopplade till rånet.

– Jag kan konstatera att vi har gripit personer men hur många som gripits kan jag inte gå in på, säger Towe Hägg.

Polisen genomför nu en teknisk undersökning av brottsplatsen och arbetar med hundpatrull och helikopter i området. En förundersökning om grovt rån har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.