Misstänkt skottlossning mot hus i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker gärningsmän efter en misstänkt skottlossning i Rinkeby i norra Stockholm. Vid 02.50-tiden natten till lördagen fick polisen larm om att någon sköt i bostadsområdet.

– Flera har hört skottlossning och när en kvinna går ut på sin balkong vid 03.30 efter att hon också hört vad vi tror är skottlossning, så noterar hon att det ligger murbruk och annat på hennes balkong, vilket får oss att misstänka att någon har avlossat skott mot fasaden eller balkongen, säger Johan Gustafsson, befäl vid ledningscentralen på polisregion Stockholm.

Det fanns på lördagsförmiddagen i nuläget ingen gripen eller misstänkt för skottlossningen, men polisen letade med stora resurser i området och försökte hitta vittnen till det inträffade. Inge person har skadats i samband med den misstänkta skottlossningen.

Polisen har spärrat av ett område vid en fastighet på Lillybacken där polisen hittat en hylsa. På lördagsförmiddagen genomfördes en teknisk undersökning på platsen.

– I nuläget utreder vi en misstanke om grovt vapenbrott, sen får vi se vad vi hittar, säger Johan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.