Misstänkt våldtäkt i närheten av skola i Vällingby

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna anmälde under fredagsmorgonen att hon blivit våldtagen. Överfallet ska ha inträffat utomhus i Vällingby i närheten av en skola.

Polisen fick in anmälan vid halvåtta-tiden på fredagsmorgonen. Det är dock oklart när överfallet ska ha inträffat. Ett större område är avspärrat i väntan på teknisk undersökning och hundpatrull söker efter spår.

– Vi har precis kommit till platsen och försöker ta reda på vad som har hänt. Vi har inga mer uppgifter just nu, säger Per Fahlström, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Skolgården avspärrad

Enligt skolans rektor är polisen på plats och har spärrat av en stor del av skolgården.

– Vi bedriver undervisning som vanligt, alla klasser förutom tre har kunnat komma till sina vanliga lokaler och de övriga har vi fixat fram klassrum till, säger skolans rektor.

– Det är klart att man blir påverkad av att komma till skolan och att se att det är avspärrat. Vi har skickat ut information till lärarna som pratar med sina elever, men det finns ingen anledning för dem att vara oroliga, fortsätter rektorn.

Skolan har lagt ut information om att skolgården är avspärrad på sin webbsida samt kommer att informera anhöriga ytterligare under dagen.

Ingen person är gripen och en förundersökning gällande våldtäkt är inledd.

Kvinnan är förd till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.