De misstänkta tjänstemännen ska enligt polisanmälan ha tagit emot resor och privata tjänster från leverantörer.

Misstänkta tjänstemän jobbar på tekniska avdelningen

Uppdaterad
Publicerad
De tjänstemän i Upplands-Bro som misstänks för oegentligheter i samband med upphandlingar jobbade på tekniska avdelningen, rapporterar mitti.se.
– Det här är begränsat till tekniska nämndens verksamhet, säger Marcus Sköld (M), ordförande för tekniska nämnden, till tidningen.

Det var förra veckan som Upplands-Bro kommun berättade att de stängt av några medarbetare och polisanmält dem för att få utrett om de tagit emot mutor. Enligt kommundirektören har en utredning lyft fram oegentligheter som rört upphandlingar, men kommunen har inte velat berätta var de mutmisstänkta jobbar.

Nu bekräftar dock tekniska nämndens ordförande att de polisanmälda tjänstemännen jobbat på tekniska avdelningen.

Fått resor och privata tjänster

– I och med att det här nu har uppdagats så är risken mycket mindre att det kommer att hända igen. Vi vidtar alla åtgärder vi kan för att komma till rätta med det här, säger Marcus Sköld (M) till mitti.se.

Enligt polisanmälan misstänks några anställda i kommunen ha ”mottagit resor och privata tjänster för att ingå avtal från olika leverantörer. Gärningen har medfört ekonomisk vinning för de anställda.” Hur stora summor det handlar om vill kommunen dock inte kommentera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer