Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moderaterna i Stockholms län bestämde under söndagens förbundsstämma att skicka vidare en motion om att barn ska få en juridiskt ombud i vårnadstvister. Foto: Arkiv/SVT

M i Stockholm vill att barn får juridiskt ombud vid vårdnadstvister

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Stockholms län vill att barn ska få ett juridisk ombud i vårdnadstvister. Förslaget kommer från Botkyrkapolitikern Stina Lundgren (M).

Under söndagens förbundsstämma beslutade Moderaterna i Stockholms län att skicka vidare en motion om att barn ska få ett juridisk ombud i vårdnadstvister. Under lördagen så tog Moderaterna i Stockholm stad samma beslut att skicka vidare motionen.

Det är Stina Lundgren (M), lokalpolitiker i Botkyrka kommun, som står bakom motionen. I höst kommer Stina Lundgren ta upp motionen på partistämman, där partiet fattar beslut om frågan ska tas till riksnivå.

Hör Stina Lundgren berätta om motionen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.