Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Mordet på Einár: ”Polisen var ointresserad av mitt vittnesmål”

Publicerad

Totalt 350 personer har hörts i utredningen efter dödsskjutningen av artisten Einár. Men vittnet ”Carin” som cyklade förbi platsen strax innan mordet är kritisk till hur polisen behandlade hennes vittnesmål. Först vid tredje försöket, fem dagar efter mordet, noterades hennes iakttagelser.

Carin, som egentligen heter något annat, cyklade förbi platsen där Nils, Einár, Grönberg mördades – en timme innan det hände.

– Jag cyklade förbi bara någon meter från där två ungdomarna stod och visade ett avvikande mönster. En av dem vände bort huvudet men den andra såg jag ansiktet på. Det här var bara 100 meter ifrån platsen där Einár senare mördades, säger hon.

Hundratals vittnen har hörts

Polisen har hört vittnesuppgifter från 350 personer som ska ha sett något i samband med att artisten dödades. Anna Lindqvist är chef för poliserna från Södermalm som höll i vittnesförhören. Hon är inte insatt i mordutredningen men säger att vittnesmål generellt är oerhört viktiga.

– Alla vittnesuppgifter är viktiga. Sedan får de som jobbar med utredningen avgöra vad som är viktigast, säger Lindqvist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör lokalpolischefen Anna Lindqvist svara på vittnets kritik. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.