Här berättar åklagaren om bevisningen i fallet, där hovrätten i mars 2021 dömde en 28-årig man till livstids fängelse för att ha dödat paret. En 26-årig man dömdes till fyra års fängelse för rån. Foto: Christine Olsson / TT

Bil i Norrtälje kan kopplas till dubbelmordet i Vallentuna

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som misstänks ha mördats är nu identifierade. Samtidigt har nu polisen hittat en vit Skoda som är av intresse för utredningen av dubbelmordet i Vallentuna.
– Vi genomför nu dörrknackning i Norrtälje i anslutning till den plats där bilen anträffades, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Polisen har nu underrättat anhöriga till de två personer som hittades döda i ett hus i Vallentuna på torsdagen och går därför ut med information om att de misstänkt mördade är en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern.

Ingen misstänkt är gripen. Polisens tekniker är fortfarande på plats vid villan.

– Den tekniska undersökningen på platsen beräknas vara klar först om en vecka, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Under fredagen har en vit Skoda hittats som polisen misstänker har koppling till dubbelmordet.

– Det finns uppgifter som gör att vi anser att den har bäring i utredningen, säger Towe Hägg.

Oordning i huset

Det var på torsdagen som två döda personer hittades i ett hus i Vallentuna efter det att polisen kallats dit för att söka efter husets ägare som anmälts försvunnen.

När polisen kom till villan rådde oordning i huset, vilket kan tyda på att någon letat efter något, och omständigheter på brottsplatsen gjorde att man tidigt misstänkte att en eller flera utomstående personer låg bakom dådet, enligt Aftonbladet.

Ärendet klassades som en särskild händelse för att kunna sätta in större resurser i utredningsarbetet.

Polisen söker tips

Polisen efterlyser tips från allmänheten som skulle kunna vara till hjälp att föra mordutredningen framåt.

– Vi efterfrågar ingen specifik information utan allt är av intresse, även iakttagelser som är gjorda sedan en tid tillbaka. Det kan handla om bilar, människor eller avvikande beteenden – allt, säger Mattias Tillberg, kommunpolis vid lokalpolisområde Täby.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer