Naken man greps för våldtäktsförsök i Liljeholmen

Publicerad

En 23-årig, naken man försökte våldta en kvinna vid sjön Trekanten i Liljeholmen. Han ska även ha jagat flera andra kvinnor som befann sig i området.

– Det var stökigt på platsen, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson för Stockholmspolisen. 

Den nakna mannen slog ner en kvinna som föll till marken. Han höll sedan fast henne och greppade henne i underlivet och stoppade även sina fingrar i hennes mun. Kvinnan fördes till vårdinrättning för kontroll och ska inta ha fått några allvarliga fysiska skador.

Jagade flera kvinnor på platsen

Flera larmade in under eftermiddagen om den 23-åriga nakna mannen som jagade kvinnor vid sjön Trekanten i Liljeholmsområdet.

– Det var stökigt på platsen. Mannen var extremt utåtagerande när polisen kom. Han försökte mota slag mot dem och de var tvungna att ta ner honom på marken, berättar Helena Boström Thomas, presstalesperson för Stockholmspolisen. 

Mannen greps kort senare efter händelsen, han hade inga vapen eller tillhyggen på sig. Polisen rubricerar det som våldtäksförsök.

”Hade svårt att få kontakt med honom”

– Vi kan inte utesluta att han var påverkad av något. Patrullen på plats hade svårt att få kontakt med honom, säger Helena Boström Thomas.

Polisen vet inte i nuläget hur många andra kvinnor som ska ha jagats av 23-åringen men vädjar om att komma i kontakt med de kvinnorna, som är eventuella målsägare, och även andra vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.