Nio gripna för personrån i södra Stockholm

Publicerad

Tidigt på tisdagen greps nio personer av polisen efter en samordnad insats i södra Stockholm. Många av de gripna är ungdomar, och enligt polisen misstänks de för ett stort antal personrån.

Under tisdagsmorgonens insats genomfördes ett flertal husrannsakningar mot ett antal misstänkta personer. Misstankarna gäller bland annat ett tiotal personrån, övergrepp i rättssak, utpressning samt bedrägeri, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Målet med insatsen är att lagföra de personer som begår denna typ av brott och skapar otrygghet bland medborgarna, säger Andreas Lindberg, operativ koordinator på lokalpolisområde Skärholmen.

Ungdomar utsatta

Enligt polisen har man under hösten märkt en uppgång i antalet anmälda personrån i länet. Många av rånen har riktat sig mot ungdomar, och även många av de misstänkta gärningsmännen är ungdomar. Därför krävs det enligt polisen ett tätt samarbete mellan åklagare, polis och socialtjänst.

– Rättsväsendet ser allvarligt på brott som begås av unga. Där vi har genombrott i utredningarna gör vi vad vi kan för att nå fällande dom, säger Charlotta Erlandsson, lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.