• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

– Det är totalstopp och ingen kommer fram, säger Sami Akcay butiksanställd på Circle K vid universitetssområdet, till SVT Stockholm under måndagskvällen. Foto: Sami Akcay

Norra länken avstängd flera timmar – trafiken släpps nu på

Uppdaterad
Publicerad

Norra länken, som går norr om Stockholm, har under hela måndagskvällen haft stora tekniska problem i tunnelsystemet. Trafiken har nu släppts på, uppger Trafikverkets presschef Bengt Olsson till TT strax före klockan 22.

Felet upptäcktes vid 16:30- tiden på måndagseftermiddagen och alla in och utfarter stängdes till tunnelsystemet.

– Alla tunnlar har en massa tekniska lösningar, allt från fläktar till sprinklersystem. Det har vi en dygnet runt-övervakning på, hur alla säkerhetssystemen och ventilationssystem fungerar. Men alla våra skärmar är helt svarta. Släcks en bildskärm, eller om vi inte kan se hur utrustningen mår, då måste vi stänga tunneln, sa Olsson tidigare under kvällen.

Tekniker letar febrilt

Situationen påverkade allt som rör trafiken i Stockholm.

– Stänger man någon av tunnlarna får det påverkan på Essingeleden och även norrgående trafik ut mot E4 och E20/E18. Det är framförallt mycket trafik som kommer ifrån Bromma-hållet, säger Bengt Olsson.

Under kvällen har tekniker letat efter felets urspring. De måste ta reda på var felet finns, just nu vet man inte det, sa Olsson vid 21.30-tiden

SVT: Vet ni vad felet beror på?

– Det är för tidigt att säga. Vi jobbar för fullt för att hitta orsaken till störningarna, sa Bengt Olsson.

Vid 22-tiden har trafiken börjat släppas på.

Stängt vid nedfarten till Norra Länken vid Värtaverket under måndagskvällen. Foto: Adam Boman

Vet du mer, har du bilder – kontakta oss

Hör av dig till redaktionen på stockholm@svt.se eller 08-7847750.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.