Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många minusgrader och iskall fuktig dimma var det i Stockholm under onsdagen. Se den vackra dimman över Nybroviken. Foto: Danielle Langert, SVT

Nu försvinner kylan – men bara tillfälligt

Publicerad

Det var inte bara många minusgrader utan också iskall dimma över huvudstadens vattenspeglar under onsdagen.Men nu väntas det bli varmare. Kanske till och med regn.

Med temperaturer på neråt 15 minusgrader i Stockholms län under onsdagen verkar det som att kölden håller länet länet i ett rejält grepp.

Och det har varit ovanligt kallt.

– Det är betydligt kallare än vad som är normalt för årstiden. Man måste gå till år 2010 eller 2012 för att hitta en liknande nivå, säger meteorolog Nitzan Cohen.

Hur länge håller kylan i sig?

– Den kommer att släppa. Vi kommer upp i nollan redan på torsdag.

Då kommer mer snö – och kallare väder igen

Men Nitzan Cohen tror inte all snö kommer smälta.

– Nej, det kommer att komma mer snö. Det kanske kommer lite regn, men därefter kommer det en kall baksläng på ett lågtryck som rör sig över södra Sverige och då kommer det att frysa.

Nästa vecka väntas det bli kallare igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.