Foto: Lisa Liljefors SVT

Nu har nya barnakuten på NKS öppnat

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på söndagmorgonen stängde gamla akuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus, och hela verksamheten flyttades till Nya Karolinska Solna.

Klockan sex på söndagsmorgonen hade man tagit emot sista patienten på akuten på Astrid Lindgren. Hela mottagningen flyttade tillsammans med slutenvården och delar av öppenvården in i nya byggnader på Nya Karolinska Solna, NKS.

– Under dagen har vi flyttat över ett femtiotal patienter hit till det Nya Karolinska, framåt kvällen skall det vara färdigflyttat, säger Annika Tibell, chefläkare på Nya Karolinska Solna och fortsätter:

– All sluten vård och akutmottagning blir här, i det gamla huset blir det en öppenvårdsavdelning för barn och från 2018 även för vuxna.

Hur går flytten?

– Flytten går bra, den går enligt vår plan och det går lugnt till.

Under hela dagen ska personal stå på plats vid gamla barnakuten så patienter och deras föräldrar hittar rätt till nya adressen Anna Steckséns gata.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.