Nu har Region Stockholm öppnat upp vaccineringen för 18+. Foto: TT

Nu kan alla stockholmare över 18 år vaccinera sig

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Region Stockholm öppnat upp den sista delen av fas 4 i vaccineringen mot covid-19 och det innebär att alla över 18 år kan boka tid för sprutan.

Fas 4 inleddes den 5 maj i Region Stockholm och hittills har uppåt 1,2 miljoner invånare vaccinerats med en första dos.

– Idag når vi en milstolpe när vi öppnar vaccinationen mot covid-19 för hela den vuxna befolkningen och jag är väldigt glad att vi kan öppna bokningen flera veckor innan plan. Nu har alltså alla som fyllt 18 år möjlighet att boka vaccination mot covid-19 i Region Stockholm, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Tidigare har regionen öppnat upp med femårsintervall men nu släpps alltså hela den vuxna befolkningen på. Det beror på att bokningstrycket minskat något den senaste veckan.

– Att så många som möjligt så snabbt som möjligt vaccinerar sig är helt centralt för att minska smittspridningen och risken för allvarlig sjukdom och sjukhusvård.

Samtidigt är det många som ska ta sin andra dos men dessa doser har reserverats och påverkas alltså inte av att vaccineringen öppnar upp för fler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer