USB-uttag i taket

Nu kan du ladda mobilen på bussen

Uppdaterad
Publicerad

Bussbolaget Nobina har installerat USB-uttag vid alla sittplatser på hälften av sina bussar.

Ungefär hälften av Nobinas bussar som kör på Södertörn söder om Stockholm har numera USB-uttag installerade på taket eller väggen vid passagerarsätena.

– Där kan man ladda sin mobiltelefon, läsplatta eller till och med en eluppvärmd kaffemugg om man har en sådan med sig, säger Daniel Mohlin som är marknadschef på bussbolaget Nobina Södertörn till SVT Nyheter Stockholm.

Södertörnsbussarna först i Sverige

Totalt har 117 av Nobinas fordon utrustats med laddningsuttag och det motsvarar ungefär hälften av bussparken på Södertörn.

Det är första gången i Sverige som USB-uttag installerats i så stor omfattning inom den kollektiva busstrafiken.

– I det nya avtalet med SL baseras vår ersättning på hur många passagerare som reser med oss. Då blir det extra intressant att göra det attraktivt för resenärerna att välja bussen som transportmedel, säger Daniel Mohlin.

Även Norrtälje får denna service

Än så länge är Nobina på Södertörn först ut med att installera USB-uttag i sina bussar, men inom kort kommer även trafiken i Norrtälje att få denna service.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer