Foto: TT/ Illustration: Knight Architects

Ny bro till Lidingö inom tre år

Publicerad

Nu är det klart vem som ska bygga den nya bron till Lidingö. Lilla Lidingöbron kommer ersätta den gamla bron för kollektiv-, gång-, och cykeltrafik och ska öppnas för viss trafik sommaren 2021.

I samband med kommunstyrelsens möte den 1 oktober meddelades att Implenia Sverige AB fått uppdraget att bygga Lilla Lidingöbron, den nya bro som ska ersätta dagens bro för kollektiv-, gång-, och cykeltrafik.

Den totala budgeten för brobygget är 700 miljoner kronor och anbudssumman är 539 miljoner.

– Det är särskilt kul att kommunstyrelsen var enig i sitt beslut. Det är viktigt och bra att denna typ av strategiska investeringar för Lidingö nås med bred enighet, säger Daniel Källenfors (M) kommunstyrelsens ordförande.

Bron öppnar sommaren 2021

Enligt ett pressmeddelande från Lidingö stad kommer arbetet med att projektera för den nya bron kunna starta relativt snart. Bron kommer komma öppna för gång- och cykeltrafik till sommaren 2021 och helt klar ska bron vara 2022. Först när bron är helt klar kommer den gamla att rivas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.