Foto: SVT

Ny cykelbana föreslås mellan Operan och Nybroplan

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska fler stockholmare välja cykeln istället för bilen, det är tanken när en ny cykelbana mellan Nybroplan, Kungsträdgården och Gustav Adolfs torg föreslås, det skriver Mitti.

– Det här är ett viktigt pendlingsstråk från Östermalm mot Kungsholmen som används av allt fler. Det finns cykelbanor på sträckan redan i dag men de är för smala och separeringen mellan gång- och cykelbanor är inte bra, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad till Mitti.

Den nya cykelbanan är tänkt att gå mellan Nybroplan, Kungsträdgården och Gustav Adolfs torg i centrala Stockholm. Förslaget är en av flera cykel-satsningar i Stockholm – och om förslaget klubbas den 18 maj, kan det innebära stopp för biltrafiken runt Operan, det skriver tidningen Mitti.

– Det rör sig inte så många bilar på de sträckorna i dag. Vi tror att det kommer att bli en marginell påverkan på biltrafiken, säger Daniel Helldén (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.