Misstänkt våldtäkt utomhus i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern har förts till sjukhus efter en misstänkt våldtäkt utomhus i Järfälla i nordvästra Stockholms län. Natten mot lördag ska en kvinna ha blivit våldtagen i en buske på Södermalm.

Strax efter midnatt larmades polisen till Järfälla i nordvästra Stockholms län. En kvinna i 40-årsåldern ska där ha blivit våldtagen utomhus.

– Kvinnan är förd till sjukhus och vi har inlett en förundersökning om våldtäkt. Kvinnans skadeläge vill jag inte kommentera, säger polisens vakthavande befäl Andreas Dahlin.

Flera polispatruller kallades till platsen och ett stort område spärrades av.

– Vi har haft en större mängd patruller, tekniker och hundar på plats, säger Andreas Dahlin.

Polisen förtegen

Polisen var under natten förtegen om händelsen och de ville inte kommentera om det rör sig om en överfallsvåldtäkt eller om gärningsmannen var okänd för kvinnan.

Natten mot lördag ska en kvinna ha blivit våldtagen i en buske på Södermalm. Men Andreas Dahlin kunde inte säga om den misstänkta våldtäkten i Järfälla har något med den händelsen att göra.

– Jag vill inte riskera något i utredningen, säger Andreas Dahlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.