Hör Tenstabornas reaktion på den nya belysningen. Foto: Moa Ferm/SVT

Här tänds den nya belysningen i Tensta centrum

Publicerad

För att lysa upp Tensta centrum under vintermånaderna har stadsdelen tillsammans med centrumägaren och bostadsbolaget Svenska bostäder satsat 200 000 kronor på ny belysning.  De hoppas att det ska öka den upplevda tryggheten i centrum.

– Om det är något våra medborgare efterfrågar så är det att man ska lysa upp områden där många människor vistas ute, det är viktigt för att öka känslan av trygghet, säger Ole-Jörgen Persson (M), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Hör vad Tenstabor tycker om den nya belysningen och Brottsförebyggande rådet om hur belysning kan förebygga brott i videon ovan.

– Det finns brittiska studier som visar att brottsligheten minskade med 30 procent i områden där man satsat på ökad gatubelysning, säger Stina Holmberg, forskare vid Brå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.