Ny stämning efter renoveringen

Uppdaterad
Publicerad

Renoveringen av vandrarhemmet af Chapman har blivit en dyr historia. Nu riktas ännu en stämning mot Stockholms stad.

Renoveringen av Stockholms stads gamla vandrarhemsbåt af Chapman har blivit 21 miljoner kronor dyrare än beräknat.

Vill ha 13 miljoner till

Men ombyggnaden kan komma att kosta ännu mer, för nu stäms staden av Wårö Stål som renoverat fartyget. Företaget anser att de fått 13 miljoner kronor för lite i betalning.

-Vi menar att det i anbudsskedet inte gick att se de extra arbetsinsatser vi behövt göra på båten, säger Anders Wimert, juridiskt ombud Wårö Stål till ABC.

Känslig stämning

Det Wårö Stål syftar på är bland annat ett antal stålreparationer som gjorts och ombyggnationen av hytter och andra utrymmen. Dessutom menar bolaget att produktionstiden förlängts med runt nio månader.

Uppenbarligen är stämningen känslig för Stockholms stad. Chefen på idrottsförvaltningen vill inte kommentera de rättsliga

turerna, som nu fortsätter att förfölja den här båten.

Vandrarhemsgästerna är däremot lyckligt ovetande om tvisten.

-Vi tycker att det är lugnt och skönt att bo på båten och dessutom är den vacker, säger Matteo Farnetani som hyrt en sovplats på af Chapman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.