Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt en ny studie har det inte varit någon ökad risk för smittspridning på gym under restriktionerna – hör mer i videon. Foto: SVT

Ny studie: Ingen ökad risk för gymbesökare att smittas av corona

Uppdaterad
Publicerad

En ny studie från Folkhälsomyndigheten visar att det inte finns några tecken på att de som tränade på gym under pandemin löpte en större risk att smittas av corona än de som inte gymmade.

8 000 av Friskis och Svettis medlemmar i Stockholm deltog i studien. Folkhälsomyndigheten har tittat närmare på om personer som insjuknat i covid-19 har tränat på gym veckan före de blivit sjuka.

Restriktioner kan ha haft betydelse

Undersökningen är genomförd under 2020 efter att restriktionerna trädde i kraft. Det var då till exempel färre besökare och större avstånd än vanligt.

– Det är tänkbart att smittskyddsåtgärderna kan ha bidragit till att vi inte ser ett samband. Men det går inte utifrån den här studien att säga hur det hade sett ut om allt var som vanligt utan restriktioner, säger Moa Rehn, biträdande enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dick 80 år, Pia 72 år, Nora och Rebecka 17 år går på gym, men hur oroliga är de för smitta när de tränar?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.