Coleman Burke och Salina Alam fick båda två svenskt medborgarskap under förra året och firades i Sigtuna på nationaldagen. Foto: SVT

Nya svenska medborgare hälsades välkomna i Sigtuna

Uppdaterad
Publicerad

Under 2018 blev nästan 700 invånare i Sigtuna kommun svenska medborgare. I dag på nationaldagen firades de i en ceremoni där de bland annat fick ta emot medborgarskapsbevis.

En av dem som var på plats på Stora torget framför rådhuset i Sigtuna var Salina Alam som kom från bangladesh för nästan åtta år sedan.

– Det känns bra att ha fått sitt medborgarskap , det är jättetrevligt, säger Salina.

Coleman Burke lämnade Kalifornien i USA för Sigtuna när han träffade en svensk tjej. Nu har bott i Sverige i snart sju år.

– Det känns bra, det är en fin plats. Man måste vara någonstans och jag är glad att jag är i Sverige, säger Coleman Burke.

Nya svenska medborgare firas i Sigtuna på nationaldagen. Foto: SVT

Kommunfullmäktiges ordförande Erik Langby (M) var den som delade ut medborgarskapsbevisen.

– Vi har ju inte haft så stora traditioner i Sverige kring vad vi gör av nationaldagen och då tycker jag det här är ett väldigt fint innehåll – att passa på och välkomna dem i vår kommun som blev svenska medborgare under förra året, säger Erik Langby (M).

Erik Langby (M), kommunfullmäktiges ordförande i Sigtuna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.