Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vittnet Conny berätta om olyckan: ”Såg ut som att många kunde ha dött” Foto: SVT/Privat

Han blev vittne till olyckan på Eckerölinjen: ”Det var gap och skrik”

Uppdaterad
Publicerad

En olycka har inträffat på Eckerölinjen i Grisslehamn. Två personer har förts till sjukhus med lättare skador.

– Jag var på väg ombord när det mittre hörnet på rampen slog ner. Det var gap, skrik och upprörda känslor, berättar passageraren Conny Qvarfordt.

Rederiet uppger att en vajer på bildäck brustit i samband med lastningen i Grisslehamn inför 10.00-avgången. Ena sidan av ett övre våningsplan på bildäck har då rasat ned.

– Det hade nog kunnat gå mycket värre. Det såg ut som att många människor kunde ha dött, det är många ton som kommer ner, säger vittnet Conny Qvarfordt. Han stod i kö för att köra ombord när olyckan inträffade, vilket Norrtelje Tidning var först med att rapportera om.

Två skadade

Enligt räddningstjänsten ska en bil och ett släp ha stått under den nedfallna rampen, och två personer har förts till sjukhus med ”lättare skador”. Det är dock oklart om personerna befann sig i bilen.

Men vittnet Conny Qvarfordt menar att en äldre man och kvinna satt i en bil som fick rampen över sig.

– Det var inget tak kvar på deras bil, beskriver Conny Qvarfordt.

Haverikommissionen inkopplad

Under eftermiddagen bekräftar Statens haverikommission att man ska ta sig till olycksplatsen för att samla information.

– Dels tittar vi på vad som brustit, vad som hände och kan intervjua personer av besättning eller personer som kan ha sett saker. Men vi har inte fattat beslut om någon formell utredning än, säger Johan Gustafsson, avdelningschef på SHK.

Inställda avgångar hela dagen

Flera avgångar är inställda på grund av olyckan. SVT har sökt Eckerölinjen för en kommentar.

På sin hemsida bekräftar bolaget att en kvinna och en man har skadats men är vid medvetande. Vid tillfället fanns 592 gäster och 135 bilar ombord. De uppger också att myndigheterna är ombord och besiktigar olycksplatsen, och att man sedan kommer påbörja återställningen av bildäckshyllan.

Vet du mer? Tipsa oss.

Inställda avgångar

Avgångarna med M/S Eckerö idag, fredag 13 oktober, kl. 13.30 och 18.30 från Eckerö samt 15.00 från Grisslehamn ställs in.

Även 20.00-avgången är inställdin. Man planerar att trafikera enligt ordinarie tidtabell igen med start kl. 08.00 från Eckerö imorgon, lördag 14 oktober.

Källa: Eckerölinjen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.