Omfattande avspärrningar under supportermarschen

Uppdaterad
Publicerad

AIK-supportrarnas marsch stoppar både bilister och cyklister från Medborgarplatsen till Tele2 arena.

– Vi kommer att spärra av från Götgatan vid Medborgarplatsen hela vägen till arenan. Om det blir ett följe på tusentals personer som AIK:s supportrar själva har sagt kommer det vara svårt att passera under marschen, säger Kjell Lindgren, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Marschen från Medborgarplatsen börjar vid 17-tiden. Men hur länge vägen till arenan kommer att vara avspärrad kan Kjell Lindgren inte svara på.

Första derbyt på Tele2 arena

– Vi spärrar av efter behov. Vi får se hur många de blir. Vår ambition är att trafiken ska fungera som vanligt, men ibland funkar det inte.

ABC: Djurgårdens supportrar marscherar från Globentorget. Vad gör ni för att supportarna inte ska ryka ihop på väg till arenan?

– Vi kommer att finnas där för att se till att det inte blir konfrontationer genom att anvisa vägen och vara närvarande, säger Kjell Lindgren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Första derbyt på Tele2 arena

Mer i ämnet