Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här åtgärdas några av bristerna på nybyggda Lilla Lidingöbron. I videon hör du vilka brister det handlar om. Foto: Pia Heick/SVT

Besiktningsanmärkningar skjuter upp trafikstart över Lilla Lidingöbron

Uppdaterad
Publicerad

Lilla Lidingöbron är färdigbyggd och planen var att tågtrafiken mellan Lidingö och Ropsten skulle börja rulla på måndag. Men så blir det inte – för vid besiktningen fick spåranläggningen flera anmärkningar. Nu skjuts trafikstarten upp.

Trafiken över den gamla tågbron stängdes i början av juni och under sommaren har spåren och stålkonstruktionen rivits.

– Den nya bron är helt färdigbyggd. Nu väntar vi bara på att få släppa på tågtrafiken, säger Jan Werner, projektledare för Lilla Lidingöbron.

Tågtrafiken är ersatt med bussar från Ropsten. Foto: Pia Heick/SVT

Trafikstarten skjuts upp

För två veckor sedan besiktigades Lilla Lidingöbron inför den planerade trafikstarten måndagen den 11 september. Men eftersom flera brister i spåranläggningen hittades, är det nu oklart hur länge Lidingöbanans resenärer måste vänta på att kunna ta tåget över bron.

– Vi återkommer om en vecka med besked om trafikstart, säger projektledaren. I videon berättar han vilka brister som först måste åtgärdas. Foto: Pia Heick/SVT

Byggkostnad: 760 miljoner

Den nya tåg, cykel- och gångbron mellan Lidingö och Ropsten beräknas kosta drygt 760 miljoner kronor. I budgeten ingår rivningen av den gamla bron.

– Vi hoppas att kostnaden för den här förseningen ryms inom den ramen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.