Oppositionsrådet Mikael Lindström (S) vill att Värmdö kommun låter de äldre bo gratis så länge de bor i containermodulerna.

Oppositionen: Låt de äldre bo gratis

Uppdaterad
Publicerad

Reaktionerna har varit många på SVT Nyheter Stockholms inslag om att tio personer på ett äldreboende i Värmdö kommun tvingas bo i moduler av containertyp under tiden deras rum på äldreboendet renoveras. Nu kräver oppositionen att kommunen vidtar ett antal åtgärder.

Oppositionsrådet Mikael Lindström (S) menar att boendemiljön är dålig för äldre.

– Det är inte rimligt att ta betalt av äldre när de tvingas flytta på det här sättet. Jag vill helt enkelt att kommunen slopar hyran för hyresgästerna under tiden de måste bo där, säger Mikael Lindström (S) i ett pressmeddelande.

”Inte detta jag såg framför mig”

Nu kommer Socialdemokraterna ta upp frågan om hyresreducering i vård- och omsorgsnämnden. I den är Henrik Paulsen (S) andre vice ordförande.

– När vi gav förvaltningen i uppdrag att ta fram tillfälliga lösningar för de boende var det inte detta jag såg framför mig. De som har jobbat med frågan borde ha förstått att containrar inte skulle bli en vettig lösning, säger Henrik Paulsen.

Socialdemokraterna vill också att renoveringen snabbas på så att de äldre kan få flytta tillbaka till Gustavsgården så fort som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.