De två ordningsvakterna som anhölls misstänkta för grovt vållande till annans död har nu försatts på fri fot. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

Vd på säkerhetsbolaget: ”Oerhört tragisk och allvarlig händelse”

Uppdaterad
Publicerad

De två ordningsvakter som är misstänkta för grovt vållande till annans död efter tumult i tunnelbanan natten till söndag är satta på fri fot. Det meddelade Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på tisdagen. De är båda fortsatt misstänkta för brott. Enligt säkerhetsbolaget är de två anställda inte i tjänst i nuläget.

En man, som misstänkt ha ofredat och misshandlat personer på perrongen, dog efter ingripande från två ordningsvakter. Händelsen inträffade vid 01.30-tiden natten till söndag på Rådmansgatans tunnelbanestation i Stockholm.

Förundersökningen om grovt vållande till annans död kommer att fortsätta enligt Åklagarmyndigheten. Enligt kammaråklagare Lucas Eriksson kräver dock inte utredningen att de båda misstänkta är frihetsberövade.

Medarbetare erbjuds krisstöd

De båda misstänkta nekar till brott. Enligt säkerhetsbolaget CSG är de två anställda inte i tjänst i nuläget.

– Jag tycker det här är en oerhört tragisk och allvarlig händelse, mina tankar går till hans anhöriga och medarbetarna, säger Pelle Johansson, vd för CSG, och fortsätter:

– Vi har erbjudit samtliga medarbetare krisstöd. Det här har påverkat hela företaget och självklart är även jag tagen av detta.

Bolaget ger polisen tillgång till material, enligt Pelle Johansson. Men exakt vad vill han inte gå in på med hänsyn till den pågående polisutredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.