På fredagen hölls en minnesceremoni för den mördade koranläraren vid Spånga IP. Foto: Privat

Oro i Järva efter mord på koranlärare

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen hölls en minnesceremoni vid Spånga IP för att hedra den mördade koranläraren, och i Rinkeby talade imamen om människovärdet under fredagsbönen. Många järvabor känner nu stor oro eftersom mannen som mördades var ostraffad och engagerad i lokalsamhället.

Den 5 oktober knivskars en man i 40-årsåldern så allvarligt i Tensta centrum att han senare avled av sina skador. Offret var en välkänd koranlärare i den lokala moskén, där han också höll bönestunder.

Flera personer blev vittnen till bråket som föregick knivskärningen och många järvabor har känt sig oroliga efter det som hänt.

En 28-årig man har häktats misstänkt för knivmordet. Enligt polisen fångades mannen på övervakningsbilderna vid brottsplatsen och man bedömmer att utredningsläget är gott.

Tidigare ostraffad

Enligt källor till SVT var mannen ostraffad och enligt polisen finns det inga kända kopplingar till pågående konflikter i området.

– Det kan ha varit ett rån eller något annat, säger Hussein Farah som är imam vid Islamiska Kulturcenter i Rinkeby och förklarar känslan av otrygghet:

– När det händer något kopplar man det ofta till kriminalitet, men nu är det vanliga människor som är drabbade här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.