Foto: TT

God prognos för morgonflygen

Uppdaterad
Publicerad

Störningarna i flygtrafiken under måndagen ledde till en rörig kväll på Arlanda, men prognoserna är goda för att plan ska kunna lyfta och landa som planerat under tisdagen.

Under kvällen avtog snöfallet och många flyg kunde lyfta och landa. Eftersom det sedan inte har snöat under natten har banorna kunnat snöröjas och förberedas för morgontrafiken på Arlanda.

– Man förväntar sig, om prognoserna stämmer, lite snö som ska börja falla klockan sju och hålla på i ett par timmar. Men i nuläget ser man inte att det ska få någon större trafikpåverkan. Det kan vara lite mindre förseningar, säger David Karlsson på Swedavias pressjour.

Vid 05.30 på tisdagen var det två inställda flyg under morgonen, till Vilniius och Torsby. Flyget som var tänkt att avgå till Göteborg klockan 8.30 är försenat till 11.25.

Inga större störningar väntas i flygtrafiken på andra håll i landet under morgonen.

– Men blir det förseningar på en flygplats, framför allt om det är på ett nav som Arlanda eller Bromma, så kan det få följdverkningar ute i landet, säger David Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.