Rektorn har gått ut med informationen via ett mejl till alla lärare. Foto: Stockholms stad

Östermalmsskola förbjuder Halloweenutklädnad

Uppdaterad
Publicerad

Efter attacken på en skola i Trollhättan i dag, då en maskerad man högg ihjäl två personer, totalförbjuder nu Gärdesskolan eleverna att klä ut sig.

Vansinnesattacken på skolan Kronan, där en man skadade ett flertal personer med svärd, har fått Gärdesskolan på Östermalm att reagera. Nu införs ett förbud mot utklädnad. Beslutet påverkar bland annat Halloween-firandet på skolan i morgon, det rapporterar Stockholm Direkt.

I första hand omfattar förbudet eventuella Halloween-firanden under fredagen, men kommer att kvarstå även framöver. Till tidningen säger rektorn att åtgärden förmodligen är bra, även om händelsen är svår att tackla:

Skolattacken i Trollhättan

– Det som hänt i Trollhättan berör oss jättestarkt.

”Olämpligt med plastsvärd”

– Det känns olämpligt att tillåta masker, plastsvärd eller andra utklädnader med tanke på det tragiska som hänt i Trollhättan, meddelar Maria Radway till Stockholm Direkt.

Skolor förberedda

Utbildningsförvaltningen i Stockholm har också gått ut på skolornas intranät för att upplysa om händelsen och informera om var krisinformation finns att hämta, skriver P4 Stockholm i dag.

Mikael Lindberg, kommunikatör på utbildningsförvaltningen, meddelar till P4 Stockholm att skolorna är förberedda för att hantera frågor och oro.

– Krisberedskapen är upparbetad sedan länge och skulle extra insatser behövas så kommer utbildningsförvaltningen att klara av det.

Tre personer avled till följd av skadorna efter attacken, däribland gärningsmannen själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolattacken i Trollhättan

Mer i ämnet