En intagen överföll en kriminalvårdare på häktet i Sollentuna under en kontroll av fönster och möbler. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Personal attackerades på häktet i Sollentuna

Uppdaterad
Publicerad

En kriminalvårdare blev igår överfallen av en häktad när han tillsammans med en kollega skulle gå in i den intagnes bostadsrum på häktet.

– Det var i samband med lunchen. Kriminalvårdaren skulle göra den dagliga visitationen och en kontroll av fönster och möbler, när han plötsligt attackerades med slag av den intagne, säger Per Larsson ställföreträdande häkteschef på häktet i Sollentuna.

Personal larmade efter hjälp

Enligt häkteschef Per Larsson försökte den intagne mannen få tag i den anställdes batong men lyckade inte. Först efter att man larmat efter hjälp kunde mannen övermannas.

– Allt gick lugnt till. Den intagne gjorde inget motstånd, säger han.

Enligt Per Larsson har man inte brustit i rutinerna innan händelsen.

Krisstöd till de inblandade

De inblandade har erbjudits krisstöd och kriminalvårdaren behövde inte uppsöka sjukhus för sina skador.

– Vi har har startat en intern utredning av händelsen men också gjort en polisanmälan för en polisutredning, säger Per Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.