Ett stort antal män radas upp mot en vägg efter skjutningen i Enskede. Foto: Björn Lockström

En anhållen efter dödsskjutning i Enskede

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits skäligen misstänkt för mord efter dödsskjutningen i Enskede i södra Stockholm, det bekräftar polisen. En man i 20-årsåldern sköts ihjäl under söndagseftermiddagen.

Mannen sköts inne i en bostad i ett flerfamiljshus i Enskede vid halv tre på söndagseftermiddagen. Polisen bekräftade under kvällen att mannen avlidit, men vill inte gå i närmare på vilka skador mannen fick.

– Det handlar om skottskador men var skotten har tagit väljer jag att behålla i förundersökningen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen.

En misstänkt gripen

Ett stort polispådrag har arbetat på platsen under eftermiddagen och kvällen. På bilder från platsen syns hur polisen radar upp drygt tio personer mot en vägg.

– Vi har jobbat väldigt aktivt, bland annat med att kontrollera ett antal människor. I det arbetet har vi gripit en person i närområdet, säger Carina Skagerlind.

Kan finnas fler gärningsmän

Mannen som har gripits har anhållits, skäligen misstänkt för mord, alltså den lägre misstankesgraden, men polisen vill inte ge några ytterligare detaljer om den misstänkte. Enligt Carina Skagerlind kan fler ha varit inblandade.

– Vi jobbar vidare med oförminskad styrka. Vi kan inte utesluta fler gärningsmän, säger hon.

Hundpatrull söker efter spår i området. Foto: Mikael Eriksson/SVT

Brottsplatsen var under söndagskvällen fortsatt avspärrad och polisens tekniker arbetade för att säkra bevis. Polisen kommer att vara på plats även under natten för att öka tryggheten i området.

Polisen vill i nuläget inte kommentera eventuella motiv till dödsskjutningen. Inte heller om det det finns kopplingar mellan den misstänkte och offret.

Den döda mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.