Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En 15-årig pojke sköts ihjäl i Skogås söder om Stockholm i slutet av januari. Foto: SVT

Tonåring skjuten till döds i Skogås

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke har avlidit efter en skottlossning i en restaurang i Skogås centrum i Huddinge, söder om Stockholm. Enligt uppgifter till SVT Nyheter är offret i 15-årsåldern.

En pojke under 18 år har nu anhållits.

Det var vid 18-tiden på lördagen som larmet om skottlossningen inkom. Tonåringen påträffades skottskadad på platsen och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Senare på kvällen meddelade polisen att pojken avlidit av sina skador och att en förundersökning om mord alternativt dråp har inletts.

Våldsvågen i Stockholm

– Nu kartlägger vi personer runt honom och om det finns konflikter, men mer än så kan jag inte säga, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

En person anhållen

Polisen sökte på lördagskvällen efter en eller flera gärningspersoner.

– Det har klarnat lite om det handlar om en eller flera personer som sköt, men det är inget som vi kommer att uttala oss om i nuläget, säger Carina Skagerlind.

Vid 8.30-tiden på söndagsmorgonen kunde polisen berätta att en person anhållits.

– Det är en ung man under 18 år som är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Polisen knackade under kvällen dörr i området och letade spår med hundpatrull. Dörrknackningen kommer att fortsätta under söndagen, meddelar polisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Även fordon har kontrollerats och övervakningskameror i området kring platsen inventeras.

– Det är viktigt att veta vilka som har varit ute vid tillfället. Det är ett pussel att lägga ihop vad som har hänt, säger Skagerlind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet