Planen: Flytande badhus vid Gamla stan

Uppdaterad
Publicerad

Ett flytande badhus planeras i Riddarfjärden utanför Gamla stan. Badhuset är tänkt att ha både kall- och varmvattenbassänger och vara öppet året runt.

Planerna på det nya badhuset presenterades av den blågröna majoriteten i Stockholms stadshus under tisdagen.

– Stockholm är en stad som har haft många kallbadhus tidigare, så det här är en del av vår kulturhistoria, säger säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd, även om det planerade badhuset även ska innehålla en varmbassäng.

Tanken är att ett finländskt bolag, som redan driver ett hamnbad i Helsingfors, ska stå för investeringskostnaderna och driften av badhuset. Förhoppningen är att badhuset ska kunna stå klart redan år 2022.

– Den här platsen har flera fördelar. Solen skiner hela dagen, det är en mycket fin utsikt och man når platsen lätt via tunnelbanan eller genom att gå eller cykla, säger Raoul Grünstein, vd för Nordic Urban.

Hör mer om planerna för det flytande badhuset i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.