En polisbil krockade med en mopedbil i Täby under natten mot söndagen. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Polisbil krockade med mopedbil – en flicka omkom

Publicerad

Tre unga personer fördes till sjukhus sedan en polisbil under utryckning krockade med en mopedbil i Täby norr om Stockholm. En av dem bekräftades avliden vid 04.30-tiden på lördagsnatten.

Olyckan inträffade vid en korsning strax efter midnatt, och de skadade personerna färdades alla i mopedbilen.

En av personerna har avlidit på sjukhus. Polisen berättade under söndageftermiddagen att den avlidna är en flicka under 18 år. Anhöriga är underrättade. 

De andra två vårdas på sjukhus. De är allvarligt skadade, men sjukvården bedömer läget som stabilt och ej livshotande. Det skriver polisen på sin hemsida.

– Jag kan inte säga mer om skadeläget för de två, men vi har pratat med en av dem i alla fall. Men just nu går sjukvården före, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Unga personer

Samtliga av de tre personerna i mopedbilen är under 18 år, enligt Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

– Jag vet att det handlar om unga personer, men exakt ålder har jag ännu ingen information kring, säger Anna Westberg till SVT Nyheter.

Ryckte ut vid inbrott

Polisen höll på att rycka ut på ett inbrottslarm när krocken skedde.  Vid 04.30-tiden började den tekniska undersökningen på platsen bli klar, och fordonen som var inblandade i olyckan har tagits i beslag.

Polisen försöker nu få en bild av vad som föranlett olyckan.

– Vi har pratat med åtminstone en av ungdomarna initialt, men därefter vet jag inte, säger Eva Nilsson.

Hur mår poliserna?

– Jag vet att de är fysiskt oskadade, men hur man reagerar på en sån här kollision är väl individuellt.

Olycksplatsen har spärrats av för teknisk undersökning. Då någon skadas vid ett polisingripande så kontaktas åklagaren vid Särskilda utredningar på rutin, skriver polisen på sin hemsida.

En förundersökning om vårdslöshet i trafik är inledd, men ingen är misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.